Wednesday, April 18, 2007

Netwerken met LinkedIn

Klik hier om direct een afspraak te maken

Niveau 1: basis LinkedIn
(2-4uur)
De meeste mensen beginnen op LinkedIn en raken snel de weg kwijt. Er zijn dan ook veel opties en mogelijkheden op LinkedIn om gebruik van te maken. Wat is dan ook handig en wat niet?

In niveau 1 van de cursus, leren we de basisprincipes van LinkedIn. Het geeft antwoord op de volgende vragen;
- wat is LinkedIn?
- wie gebruiken het en waarvoor kan ik het gebruiken?
- hoe maak ik een goed of een effectief Profiel?
- hoe maak ik een kwantitatief of een kwalitatief netwerk?
- welke middelen kan ik het beste inzetten om mijn 'zichtbaarheid' te vergoten?
- hoe maak ik 'contact', introduceer ik anderen en communiceer ik het beste?
- hoe maak ik groepen?
- hoe laat ik mijn netwerk groeien?
- handige tips en trucs!


Niveau 2: Realisme over LinkedIn, zoek uw ROI (2-4 uur)
Netwerken met LinkedIn lijkt erg gemakkelijk en mooi, toch zal deze niet snel rendement opleveren als je deze op de standaard manier gebruikt. Netwerk Portals zoals LinkedIn hebben namelijk een doel:

zoveel mogelijk nieuwe (betalende) leden aantrekken.

Dat is dus niet uw doel waarbij u een goed netwerk wilt opbouwen met meerwaarde voor uzelf. Het is belangrijk u zich dat te realiseren.

Het lijkt' dan ook vaak beter en mooier dan het daadwerkelijk is. LinkedIn kan een handig middel zijn om te 'zoeken' maar vaak valt het rendement op het echte 'netwerken' tegen.
Linkedin is de laatste tijd gelukkig al heel wat verbeterd, maar toch blijft het in de kern een 'zoekmiddel' geen 'communicatiemiddel'. De ROI doelstellingen voor zakelijke gebruikers worden daar dan ook op afgestemd, waarbij we ons eerst richten op de basisvereisden voor goed 'zoeken' op Linkedin, een groot netwerk.

Groot netwerk
Een groot netwerk kenmerkt zich vooral door veel mensen die we eigenlijk helemaal niet kennen. Kwalitatief kunt u hier niets mee, sterker nog, we moeten wat voorzorgsmaatregelen nemen om 'spam' te voorkomen. Toch heeft u de kwantiteit nodig omdat LinkedIn u in staat stelt ook in hun connecties en connecties in de 'derde lijn' (de connecties van hun connecties) te 'kijken' en te 'zoeken'. Zo vermenigvuldigt het aantal doorzoekbare profielen enorm. Met een 500+ netwerk kunt u al gauw 10 miljoen profielen (waarvan 4% in Nederland) doorzoeken.
U kunt ze dan niet bereiken omdat LinkedIn daarvoor niet erg geschikt is, maar u kunt met behulp van andere middelen die u tijdens de cursus leert te gebruiken wel hun email- of telefoonadres online vinden.

LinkedIn gebruiken zonder LinkedIn
Er is nog een ander manier om veel profielen die op LinkedIn staan te doorzoeken, namelijk via gespecialiseerde 'Deep-Searches'. Tijdens de cursus leert u om deep-search engines in te zetten en zelfs te maken. U zult leren dat u alle LinkedIn profielen kunt doorzoeken die 'open' zijn gezet door hun eigenaar zonder zelfs maar op LinkedIn ingelogd of lid te zijn.
Door deze kennis te combineren met een andere gespcialiseerde search naar telefoon of email-adressen van uw 'target' komt u snel en met zakelijk ROI ter zake!


Samengevat, de zakelijke ROI Doelstellingen van de cursus:

  1. Leer een 500+ kwantiteits-netwerk op LinkedIn in 8 minuten te maken (= totale tijd zoeken, uitnodigen en toevoegen van nieuwe netwerkrelaties)

  2. Snelheid: Leer hoe je vanuit een 'deep search' zoekmiddel (geen Google) alle profielen op LinkedIn kunt zien zonder lid te hoeven zijn en vanuit een centraal dashboard te beheren

  3. Leer hoe u gemakkelijk en snel meer informatie over uw online Target kunt vinden, zoals telefoon of email adres, zodat u snel en effectief uw Target kunt benaderen op een persoonlijke kwaliteitsmanier

  4. Leer hoe u uw kwantitatief netwerk snel en effectief kunt omzetten in een kwalitatief netwerk (elders door bijvoorbeeld uw eigen LinkedIn te maken) dat u en uw relaties meer en gerichte waarde brengt.


Toepassinggebieden van deze cursus:
  • netwerken voor een nieuwe baan
  • reintegratie
  • marketing & sales
  • fondsenwerving
  • basis voor de opzet van een eigen netwerk

Klik hier om direct een afspraak te maken


Meer informatie over online en offline cursussen, webinars, consultancy trajecten, de kosten het het boeken / volgen hiervan is te vinden op http://onlinenetwerken.info

No comments:

Forum - Open Networkers Jobs and Recruiters

Google